zondag 1 juli 2012

postheadericon BQ: Gebruiken jullie een base- en of topcoat?

Wanneer je nagellak draagt is het volgens de 'ongeschreven beauty-regels' verplicht om je nagels te voorzien van een basecoat (een doorzichtig basis laagje wat dient als bescherming voor je nagels, voordat je de nagellak) en na een laagje nagellak om je nagels te voorzien van een topcoat (een doorzichtig laagje, waardoor je nagellak langer blijft zitten en vaak mooier uitkom). Nu is het natuurlijk vaak zo dat je in je haast denk ach die basecoat kan ik wel overslaan. Maar de bescherming van de basecoat heb je vaak wel nodig om verkleuring tegen te gaan voor je nagels. Overigens houd de basecoat niet alle verkleuringen tegen, want wanneer je vaak nagellak draagt, dan kunnen ze nog verkleuren doordat je nagels niet meer kunnen 'ademen'.

De basecoat ben ik echt nog nooit vergeet en ook ik ben wel gestraft door het dragen van vele nagellakkleurtjes door een verkleuring te krijgen op mijn nagels. Ik draag 9 van de 10 keer nagellak en je zult mij niet snel met 'kale' nagels treffen. Topcoat moet ik ook eerlijk bekennen dat ik dat wel heel vaak gewoon niet doe. Ik heb soms gewoon geen zin om een topcoat aan te brengen, omdat ik gewoon maar laag op laag blijven smeren. Wil je langer van je nagellak genieten dan is topcoat zeker wel een aanrader. Ik gebruik zelf overigens graag de producten van Trind.  Ik heb toevallig het hele setje Perfect System van Trind en het heeft mijn zwakke nagels wel echt een stuk sterker gemaakt!

BQ: Gebruiken jullie een base- en of topcoat?
 
(bron:Trind)

18 comments:

Esmay zei

Basecoat: ja. Topcoat: nee.

Vera dV zei

Base coat wel altijd en top coat alleen als ik een super glanzende finish wil of als ik wil dat de lak langer dan 3 dagen blijft zitten!

Gerrianne zei

Bascoat vindt ik altijd heel belangrijk. Dit gebruik ik dan ook echt altijd! Zelfs met swatchen, omdat het een gewoonte moet blijven. Als ik het snel één keer niet doe, dan doe ik het vaker niet. En verkleuring op je nagels, dat wil niemand. Een topcoat gebruik ik af en toe.. In de winter vooral, maar in de zomer eigenlijk niet. Dan lak ik vaker mijn nageltjes en is het niet nodig naar mijn idee, haha. Wat betreft Trind, geweldige producten! Ik heb de nail &cuticle balsem + nog een topcoat. Ze blijven ook gewoon goed werken!

Pippi zei

Natuurlijk gebruik ik altijd een base- en topcoat! Ondanks het feit dat ik iedere dag een ander lakje gebruik, want het moet wel 24 uur mooi blijven zitten:)

Charile zei

Eigenlijk niet aangezien nagellak er binnen twee dagen alweer af moet bij mij.

Femke Vrieswijk zei

ik gebruik het beide altijd :D zelfs tijdens een aantal snelle nagellakswatches!

Laralaurentia zei

Altijd! Omdat ik anders bang ben dat het in me nagels trekt en anders is mijn nagellak er zo af.

Claudia(Sparkling & Beautiful) zei

Yep, ik doe het ook altijd maar toch heb ik nog wat verkleuring aan mijn nagels hoor. De topcoat zorgt echt wel dat mijn nagellak mooier en langer blijft zitten.

Nikita zei

de basecoat die ik heb is wit. ik gebruik deze vaker, maar momenteel heb ik gelnagellak en dan is er geen nood aan een basecoat... Die gelnagellak is mijn basecoat, daar lak ik gewoon over. een topcoat gebruik ik ook zelden

BeautyNL - Vera zei

Ik gebruik ze altijd beide! Overigens ademen je nagels niet hoor, da's echt larie. ;-)

miriamterveer zei

Ik gebruik altijd een basecoat. Topcoat hangt er vanaf of ik haast heb of niet ;-)

Mariska zei

Moet eerlijk toegeven dat ik vaak dat dus niet gebruik..

Tedje zei

Ik gebruik altijd een basecoat, nooit een topcoat omdat ik het idee heb dat hij er dan sneller afgaat!

Laura zei

Ik gebruik vrijwel nooit een basecoat en ondanks dat ik allerlei kleuren draag, ook heel donkere, valt verkleuring van mijn nagels wel mee (alleen met groene nagellak is het oppassen, maar ik houd toch niet zo van groen). Een topcoat gebruik ik 9 van de 10 keer wel.

Miss Langhaar zei

Ik gebruik meestal alleen een basecoat omdat ik niet wil dat mijn nagels verkleuren. Een topcoat doe ik bijna nooit.

Roxanne zei

basecoat wel, topcoat niet

Marissa zei

Ik gebruik altijd een base en topcoat. De basecoat van herome en de topcoat van inm out THE door

Nyria zei

Ik gebruik altijd een base coat, de topcoat sla ik nog wel eens over. Heb namelijk weinig geduld met drogen.
Liefs, xxx


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights