maandag 27 februari 2012

postheadericon Hoe gaat het nu met mijn rijlessen?

Ik heb al eerder over mijn rijlessen geschreven, maar helaas kon ik mijn artikel toen geen positieve wending geven. Ik vond het heel erg negatief, maar om dat moment kon ik geen positief artikel schrijven, want het ging in het begin gewoon echt niet goed. Ik ben van mijzelf een echte twijfelkont en dat kwam met mijn rijlessen natuurlijk al snel om de hoek kijken. Ik blijf maar aan alles twijfelen en met rijlessen had ik het nog even extra. De twijfels die ik had, maakte mij daardoor ook weer erg onzeker, onzeker of ik het wel kan. Ik had vaak geen zin om te lessen, omdat ik mij van te voren al druk ging maken over dingen. Ik ging van te voren al een hele route uitstippelen en bedenken wat er allemaal fout kon gaan. Wat kan een mens toch raar nadenken, waarom kon ik niet eerder een knop uitzetten en moest ik regelmatig even een paar slikken op de weg, omdat ik het soms toch wel echt moeilijk vond. Ik vond het rijden echt heel erg moeilijk en hoe hard ik ook mijn best deed, het wilde eerst toch niet helemaal lukken.

Mijn instructeur had ook een hoop positieve punten, maar het leek net als of ik deze niet echt hoorde. Ik hoorde ze natuurlijk wel, maar ze drongen niet goed tot mij door. De punten waaraan gewerkt moest worden drongen wel goed tot mijn door en ik zag alles best wel negatief in. Het duurde heel wat lessen voordat ik wat meer zekerheid kreeg in het verkeer, meer zelfvertrouwen. Gelukkig barst ik van een goed doorzettingsvermogen wat mij daarin ook zeker op de been heeft gehouden met rijlessen. Het behalen van mijn theorie was toen ook een punt waarin erg trots op mijzelf was en waarna het met hele kleine stapjes een beetje beter ging. Alleen ik kon de knop nog niet omzetten en mijzelf vertrouwen op de weg. Mijn instructeur had dit vertrouwen wel en hij zag ook dat ik het kon, alleen ik zelf zag het niet in.

Nu sinds een paar lessen, ik heb er inmiddels 31 gehad, krijg ik veel meer zekerheid en zit ik ook ontspannen en vol met zelfvertrouwen in de auto. Ik moet nog werken aan wat kleine puntjes en wanneer deze ook allemaal goed zijn, dan gaan we de tussentijdse toets en het praktijkexamen aanvragen. Ik moet nog beter spiegelen en consequent zijn in mijn rijden. Ik zie het in ieder geval nu eindelijk eens positief in.

13 comments:

Pippi zei

Ik vind het al heel wat dat je eraan begonnen bent. Veel succes en voor je het weet heb je dat schattige roze pasje in je portemonnee:)

BellaChique zei

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zich zo druk in kon maken in de rijlessen, hehe. Zelf haatte ik het echt in het begin, ik ben ook echt enorm bang geweest toen. Maar het komt wel goed ze! Als je steeds meer en meer rijdt gaat het echt vanzelf op den duur! Ik heb 5 lessen gehad, maar hier in belgie is het systeem helemaal anders. Daarna reed ik zonder instructeur maar met mijn vader, om vervolgens ooit eens mijn praktisch exaam te doen ;). Nog veel succes hé :).

Danice zei

Fijn dat je nu positiever bent, ik krijg nog steeds de rillingen als ik het woord rijles zie, al zal ik toch ooit ook weer de draad op pakken.

Prettybrilliant zei

Ik kan me echt helemaal in jou verplaatsen Kelly. Ik heb momenteel 35 lessen gehad en voel dat het rijden me ook steeds makkelijker en beter afgaat, wat je ook weer een beetje zelfvertrouwen geeft. Bij mij wordt er vooral gehamerd op het 'vooruit kijken' en het eerder inschatten van verkeerssituaties. Helaas, heb ik mijn theorie tot drie keer toe niet gehaald door mijn nervositeit en onzekerheid en zal het bij mij allemaal net iets langer duren. Ik wens jou nog heel veel succes en weet zeker dat het goedkomt, fijn dat je met steeds meer vertrouwen in je zelf achter het stuur kruipt!

PinkFairy zei

In de spiegel kijken wordt volgens mij bij iedereen gezet :P
31 is nog helemaal niet zo veel. Wel goed dat je je nu al beter voelt! Ik heb er volgens mij uiteindelijk een stuk of 60 gehad, maar kwam ook doordat ik eerst slechte instructeur(s) had. Het is wel idd belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Dat lukt je ook zeker wel!!!

Sandra zei

Hey wat goed joh!!! Je leert het ook niet in 1 dag, het heeft tijd nodig. Zo te horen komt het helemaal goed met jou en kun je binnenkort lekker rondcrossen zonder instructeur :)

Juudith zei

Mooi dat je nu lekker aan het lessen bent en je er wat zekerder bij voelt!! had ik zelf ook.. liever iets meer lessen en dan zeker in ht verkeer dan anders om toch.. Succes nog ff met lessen!!

Vera zei

Wat tof dat het nu goed gaat :) Ik zeg op naar het rijexamen, you can do it!

Nikita zei

Ik ben blij dat het nu beter gaat ! 

Mariette zei

Echt super dat het nu beter gaat.
Heel veel succes nog!

Liefs, Mariette

Roxanne zei

Zet 'm op! :)

Inge zei

Wow, 31 lessen? Dat kan ik mij niet voorstellen. Zo te zien werkt het systeem in NL heel wat anders dan in BE, ik heb ooit eens (in een ver verleden :D) 8 uur les gekregen en dan de baan op met mijn ma... Zij was mijn begeleider, maar uhm, ze rijdt eigenlijk nooit, laatste keer toen ze 18 was of zo...
Veel succes er mee!!

MaudM zei

Fijn dat je het nu positiever ziet Kelly! Je eigen gevoel in de auto is ook erg belangrijk, als je op je gemak bent gaat alles beter. Ik was ook met name tijdens de eerste 'paar' lessen vreselijk gespannen en dat helpt totaal niet. Nog succes met de rest van je lessen! Hopelijk hoeven dat er niet meer al te veel te zijn :)


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights