donderdag 26 januari 2012

postheadericon Hoe gaat het nu met mijn 'dieet' - voor mij voorlopig geen chocolade

In augustus vorig jaar schreef ik een artikel over mijn eigen dieet. Ik beschreef daarin dat ik zo min mogelijk chocolade at, omdat het bleek dat ik daar erg sterk op reageer in de vorm van uitslag/exceem op mijn benen. Ik eet nog steeds zo min mogelijk chocolade. Ik voel mij veel energieker als ik zo min mogelijk chocolade eet en wat erg belangrijk is, ik heb veel minder jeuk aan de exceem plekken op mijn benen. Een enkele keer weet ik mij ergens voor te laten verleiden en daar word ik dan ook voor gestraft.

Merci-dozen, chocolade-taarten, bon bons in allerlei soorten en smaken vullen iedere dag weer de koffie kamer op het werk. Er is altijd wel iets te vieren, waardoor de ruimte waar wij pauze houden altijd goed gevuld is, met slechte dingen. Ik heb er soms wel eens moeite mee en word dan wel door iets verleid. Het zit mij dan echt bijna mijn hele pauze - een uur - aan te staren, waardoor ik wel eens erg zwak word en bijvoorbeeld een stukje chocoladetaart eet. De ene keer merk ik echt meteen dat het niet goed zit en dat ik enorm jeuk krijg op mijn benen. 

Er ontstaan allemaal kleine bultjes die ontzettend jeuken en vaak in mijn slaap dan worden opengekrabt. Ik ben voor de rest ook nog geboren met exceemklachten, waardoor ik al op mijn benen en armen onwijs droge plekken heb zitten, die ook kunnen gaan jeuken. Soms merk ik het ook helemaal niet als ik bijvoorbeeld alleen een mini bounty heb gegeten. Ik moet het dan alleen wel houden bij één mini, want als ik er twee eet, dan krijg ik toch altijd weer last.

De verleiding niet kunnen weerstaan, beperkt zich misschien tot 1 á 2 keer in de maand, dus ik vind het eigenlijk nog wel heel erg knap van mijzelf. Gelukkig at ik al nooit bon bons en chocoladerepen. Ik vind de mini's (marsen, bounty's) af en toe wel lekker, maar helaas niet verstandig.

Ik voel mij gewoon een stuk beter als ik minder last heb van allergieën/jeuk en tevens heb ik ook veel meer energie. Gelukkig is het 'maar chocolade' en niet een voedingsmiddel wat je echt nodig hebt waar je intolerant voor bent. De laatste tijd merk ik ook als ik snoep eet, waar veel kleurstoffen en suikers inzitten, dat ik mijzelf ook echt moe voel worden binnen een paar minuten. Misschien dat ik daar ook maar mee moet minderen, dan dat ik mij dan ook wel weer energieker voel. Lastig als de helft niet uit een allergietest komt, maar dat je wel merkt dat je lichaam er gewoon (heftig) op reageert.

Zijn er etenswaren/producten waar jullie allergisch voor zijn/intolerant zijn?

4 comments:

Juudith zei

oooh wat lastig zeg dat je van chocola zo'n last krijgt!! Kan me voorstellen dat je het dan niet meer wilt hebben of iig zo weinig mogelijk.. maar snap ook dat de verleiding soms wel heel groot is..! ik hb ook en hele tijd geen chocola kunnen ete,, dit omdat ik er ontzettende hooftpijn van kreeg.. Gelukkig is dat nu over

Beachgirls1802 zei

Wat vervelend voor je! Ik heb gelukkig geen allergie.

LottedeJ zei

Wat goed dat je het zo goed volhoudt! Knap van je hoor, denk dat veel meiden daar meer moeite mee zouden hebben.

Pauline P zei

Ik verdraag geen melkproducten en ik kan niet goed tegen brood. Best lastig! Gelukkig kan ik dan wel weer tegen chocolade... ;)

Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights