zondag 15 juli 2012

postheadericon Update: Huisje #1

Jullie wilde af en toe wel wat updates lezen over hoe het in het huisje gaat. Ik schrijf daar natuurlijk met alle liefde over. Ik ben momenteel ook echt met niets anders bezig dan met het huisje naar onze zin krijgen. Ik ben er soms echt de hele dag en ga alleen naar huis om te eten. Ik heb wel erg veel ervaring opgedaan met veel dingen zelf moeten uitzoeken en gewoon proberen. Handig ben ik ook niet echt, maar met goede wilskracht kom je een heel eind. Vandaag dan de eerste update over mijn huisje en er zullen er vast nog velen volgen.

Verf vs. Behang
Wij hadden eigenlijk het idee om te gaan verven en hadden ook al de verf in huis gehaald. Met het advies van een schilder in ons achterhoofd gingen wij richting bouwmarkt. Nadat wij het oude behang van de vorige bewoonster er af hadden getrokken - de bewoonster hield van kleuren en alle primaire kleuren waren dus te vinden op de muren - hielden wij betonnen muren met duizenden gaten over. Ik overdrijf daar niet mee. Ik heb ze samen met wat hulp van mensen proberen te dichten, maar dat was echt geen doen. Je bleef maar gaatjes zien en het dichten van deze gaatjes was een jarenplan. Toch geprobeerd om wat te gaan schilderen, maar het was geen succes. Ook na de structuurverf bleef je al die ontelbare gaatjes in de muur zien. Toen bleef er maar een paar opties over, of de muur laten stuken door een professional, of behang er op gooien. Aangezien ik geen zin had om duizenden euro's kwijt te zijn aan een stukadoor, besloten wij dat wij gingen behangen. Mijn vriend en ik hadden het alleen nog nooit gedaan dus dat was meteen hele uitdaging. Woensdag begonnen wij met het behangen in de woonkamer en het ging eerst ontzettend moeizaam, wat een priegel werkje vond ik het. Toen ik de kamer eenmaal zag opknappen vond ik het stukken leuker worden en ik ben ontzettend blij met het resultaat. De woonkamer, gang en onze slaapkamer zijn al helemaal klaar. De 'kleine' slaapkamer is voor een deel behangen en wij hopen dat begin deze week af te hebben.
 
Woonkamer
Wij hebben gekozen voor een laminaat vloer. Dat hadden wij al meteen in gedachten, want een kliklaminaat is natuurlijk één van de makkelijkste manieren op een vloer te leggen. De keuze was dan ook vrij simpel, want ik had al een vloer gevonden die niet meer uit mijn gedachten ging. Eerst hadden wij nog twee vloeren die wij mooi vonden, maar de andere laminaatsoort vond ik toch wat te houterig worden. Het laminaat wat wij nu hebben uitgekozen vind ik toch een stuk warmer, huiselijker en ik ben er gewoonweg echt verliefd op geworden vanaf het moment dat ik het zag. Er moeten nog plinten op en dan is de woonkamer helemaal klaar. De meeste meubels zijn besteld, maar de meubels hebben een lange levertijd waardoor deze nog wel even op zich laten wachten!

De slaapkamers, de hal boven en beneden wordt later gedaan. De foto's komen daarvan later in een nieuwe update!

Wij vinden het echt zo ontzettend leuk worden, echt helemaal naar onze smaak! Zo leuk om gewoon je eigen huisje zelf op te bouwen met hulp van mensen om je heen. Ik vind het met de dag mooier worden en ik kan niet wachten tot het grotendeels af is en dat wij er kunnen trekken!!

21 comments:

Kim Krete zei

Wat leuk om te lezen Kelly! Ik krijg al helemaal zin om zelf te gaan klussen als we 31 aug de sleutel krijgen. Alleen kan ik niet veel doen ;-) er komt een stukadoor, voor alle wanden en een tegelzetter voor beneden en de badkamer. Boven leggen we wel laminaat. Mag ik vragen hoe de kleur heet die jij hebt liggen en waar je die vandaan hebt? Vind hem super mooi!

Paola zei

Ziet er mooi uit! Ik weet precies hoe je je voelt! 3 jaar geleden waren mijn vriend en ik aan het klussen in onze 1e woning! Nu zijn we pas weer verhuisd omdat we hebben gekocht en ik blijf het leuk en spannend vinden!

Nikita zei

Het ziet er al heel mooi uit !

Charile zei

Zier er al leuk uit!

Céline zei

Oh, dat ziet er al heel mooi uit!

Delphine zei

Ziet er al mooi uit!

janniek zei

ziet er al erg mooi uit!

Esmay zei

Ah super leuk! :D Word vast een mooi huisje!

Leontine zei

Zo leuk om het helemaal jouw huisje te maken, helemaal naar jullie eigen zin. En om het zo te zien groeien, dat vergeet je niet meer hoor. Nog even doorklussen en kunnen jullie strakjes genieten van een heerlijk huis en leventje samen :).

Juudith zei

Oee klussen in je eigen huisje is zooo leuk!! Super leuk dat je er een update over plaatst!

Sarah zei

Aaa! wat fijn dat je hier een artikel over maakt, hopenlijk is het snel in orde!

Gerrianne zei

Super leuk! En het laminaat, wauw! Ik snap meteen dat je er verliefd op bent! Zo te zien werken jullie er hard aan & volgens mij wordt het ook een heel knus huisje. Ik blijf benieuwd naar het eindresultaat! :D

Mariska zei

Ziet er heel goed uit! Het wordt al echt een eigen plekje :D

Mariel - nailcrush.com zei

Wat leuk zeg!

www.beautyblog-angelique.nl zei

Wow super! Uiteraard nog gefeliciteerd met jullie woning! Heel veel klus plezier en daarna lekker met zijn tweetjes de spullen uitzoeken om er in te zetten:)

Ester zei

Gaat leuk worden zo te zien!

Miss Langhaar zei

Mooi zeg! Wat spijtig dat het niet lukte met schilderen. Ik denk dat we hier straks helaas hetzelfde probleem gaan hebben. Alleen behang is geen optie, poezen krabben aan de muren...

Mariska zei

Ziet er al leuk uit, veel succes nog!

Mariska zei

Superleuk, het ziet er nu al gezellig uit ;)

NailTalk zei

Wat heerlijk om jullie huis zo te maken naar hoe jullie dat willen, ken het gevoel! Mooie lichte keuken! En dat kastje heb ik ook; bewaar ik mijn nagellak en dergelijke in :-D

Stephanie zei

Last van boktor hebben is erg vervelend!


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights