donderdag 21 juni 2012

postheadericon Waarom zijn de juiste gezichtsverzorgingsproducten zo belangrijk?

De dagelijkse verzorging is ontzettend belangrijk voor je gezicht. Het is goed om je huid te verzorgen en om je kwetsbare huid van je gezicht gezond te houden en in een goede conditie. Voor deze conditie en de gezonde uitstraling heb je ook goede verzorgingsproducten nodig. Ik heb zelf een aantal favorieten gezichtsproducten gekregen in de jaren door. Ik wil ook nog wel eens wisselen met een product, maar ik blijf wel altijd dezelfde routine aanhouden. Waarom zijn gezichtsverzorgingsproducten nou zo belangrijk?

Gezicht reinigen in de avond, maar ook in de ochtend! 
Het is erg belangrijk om in de ochtend en in de avond je gezicht goed te reinigen met een reinigingsmelk en een tonic. Ja ook in de ochtend, omdat je in de nacht behoorlijk kan transpireren en daardoor ontstaan er afvalstoffen op je gezicht. Dit heb je waarschijnlijk niet door, maar daardoor is het wel belangrijk dat je ook je huid verzorgt als je op staat. 's Avonds verwijder je de overtollige make-up resten en de schadelijke stoffen die gedurende de dag op je gezicht zijn gekomen. Het is dus erg belangrijk om ook in de avond je gezicht goed te reinigen. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat het niet goed is voor je huid om met je make-up te gaan slapen.
Ochtendroutine: In de ochtend douche ik meestal en anders haal ik een washandje met water en af en toe met wat zeep over mijn gezicht heen. Teveel zeep is niet goed voor de dunne huid van je gezicht, zeep droogt je huid ontzettend uit. Je kan af en toe wel wat zeep gebruiken, maar let er goed op dat je dan de zeep met veel water afspoelt. Na het reinigen van mijn gezicht, maak ik mijn gezicht schoon met een tonic - de reinigingsmelk gebruik ik alleen in de avond voor mijn make-up resten. Na de tonic is het erg belangrijk om je gezicht in te smeren met een vochtinbrengende dagcrème. De dagcrème is erg belangrijk om je huid in een goede conditie te houden en bovendien zorgt de crème ook voor de schadelijke invloeden (gassen, zon, wind etc.). Een crème met een zonnefilter (SPF) is ook erg fijn omdat je dan meteen beschermd bent voor de zon.

Avondroutine: 
In de avond haal ik mijn make up er of af met gezichtsdoekjes van Nivea of ik gebruik de Reinigingsmelk van Nivea. Vervolgens haal ik met watjes met gezichtslotion van de natuurlijke lijn Isabelle + het overige vuil van mijn gezicht af. Het maakt niet uit wat voor gezichtsverzorgingsproducten je gebruikt. Budget of high-end dat is niet heel erg belangrijk. Ik vind de budget gezichtsverzorgingsproducten erg fijn, Nivea en Dove zijn zeker aanraders. De tijdschriften kunnen wel schrijven dat de gezichtscrème van 80€ het allerfijnste en het beste is, maar voor een paar euro heb je ook een prima gezichtscrème. Ook ik geef dat soort bedragen niet uit aan verzorgingsproducten. Het is gewoon even zoeken naar producten die je fijn vindt en waar je huid ook goed op reageert.
Extra verzorgingsboost voor je gezicht: Het is fijn om zo af en toe een gezichtsmasker te gebruiken. Het is heerlijk om jezelf en je huid even extra te verwennen en even de tijd te nemen voor een maskertje. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet vaak tijd voor mijzelf maak voor dat soort dingen, maar als ik het doe dan geniet ik ook ontzettend! Het beste is om een masker te nemen als je een tijd de hete douche aan heb staan, of als je in een stoombad heb gezeten. Je porieën gaan helemaal open door de warmte en dan kan je huid de voedingsdelen van een masker extra goed opnemen. Ik gebruik wel eens de vochtinbrengende maskers van Dr. van der Hoog. Je hebt ook maskers voor een vette huid, die hebben een diep reinigende werking, maar ik vind dat overbodig voor mijn gezicht. 
Dan heb je als extra verzorging nog een gezichtsscrub. Scrubben zorgt ervoor dat de bovenste laag van je huid er af wordt gescrubt, waardoor je de oude huidcellen er van afscrubt. Zoals je vast ooit bij Biologie heb geleerd zitten er onder deze oude huidcellen, alweer nieuwe huidcellen die tevoorschijn komen zodra het 'oude laagje' wordt verwijderd. Ik scrub mijn huid  zo ongeveer om de week onder de douche. Ik scrub mijn huid alleen niet te vaak - er wordt vaak geadvisereerd om het 1x in de week te doen, maar ik vind dat als ik het te vaak doet - iedere week - dat mijn huid ontzettend ruw wordt en gaat irriteren.

Vinden jullie het fijn om een informatief stukje te lezen? Houd jij je aan de verzorgingsregels/adviezen? Make-up er afhalen en twee keer per dag reinigen bijvoorbeeld?

8 comments:

Esmay zei

Ja, zeker heel belangrijk! Als ik geen verzorging gebruik .. auch. Droge huid, droogtelijntjes, schilfertjes. Bah!

SparklingBeauty zei

Leuk stukje ! Ik probeer het toch zeker 'smorgens en 'savonds te doen. als ik echt geen zin heb gebruik ik reinigingsdoekjes zodat het grootste deel van mijn make-up er toch af is :)

Mariska zei

Ik vind goede verzorging zeker belangrijk, ik heb alleen mijn perfecte dagcreme nog niet gevonden..

Pippi zei

Ik doe braaf wat mijn moeder me geleerd heeft: 's ochtends en ;s avonds je gezicht schoonmaken en altijd een fijne crème smeren. En zij ziet er goed uit voor een vrouw van 77!

Evelien zei

Handig artikel, goed geschreven ook! Ik gebruik 's ochtends alleen dagcrème, 's avonds haal ik alleen m'n make-up eraf. Veel te weinig eigenlijk. Ik probeer wel 1x in de week m'n gezicht uitgebreid te reinigen + maskertje te nemen.

Nyria zei

Ik probeer mij echt aan de regels te houden. Elke dag reinigen, altijd make-up verwijderen voor het slapen gaan. Zelf probeer ik er echt routine in te krijgen. Is inderdaad belangrijk.
Liefs, xxx

Gerrianne zei

Leuk artikel & ook erg fijn geschreven! Een informatief stukje is altijd leuk.. Ik houdt mij echt aan de regels en nu al helemaal, omdat mijn huid op dit moment echt een ramp is. Vette T-zone, glimmende wangetjes en voorhuid + onzuiverheden. Niet echt prettig allemaal.. Vanavond ben ik nog van plan om mijn huid een flinke oppepper te geven!

Hilde Enting zei

Leuk artikel en ook erg informatief. Ik houd me aan bijna alle regels, ik reinig mijn huid alleen 's avonds namelijk. Maar ik had nog een vraagje. Ik gebruikte altijd reinigingsmelk in combinatie met tonic, maar ik ben nu overstapt op een facewash. Doet de facewash hetzelfde als de reinigingsmelk + tonic? Of moet ik er nog iets anders bij gebruiken?


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights