dinsdag 12 juni 2012

postheadericon Tips om op te letten op je uitgaven.

Natuurlijk wil je meteen als je de nieuwe collectie van H&M ziet van alles in je digitale winkelmandje gooien. Wanneer je de perfecte look ziet op een andere blog en je ziet met welke make-up producten het is gemaakt, dan wil je het liefst naar de winkel rennen om meteen ook deze producten in huis te halen. Je beste vriendin komt met de perfecte schoenen aan en het liefst wil jij ze ook. De nieuwe LE, iedereen lijkt hem wel al in huis te hebben, maar helaas heb je net met jezelf een no-buy afgesproken. Helaas moeten we ook wel eens opletten op onze uitgaven. Hier zijn wat tips om je no-buy te overleven/ te letten op je uitgaven.


- Wanneer je niet iedere keer iets nieuws koopt is het ook wel eens goed om eens je kledingkast helemaal om te gooien en totaal eens een andere combinatie met items te maken. Mensen vragen je meteen of je iets nieuws heb gekocht.
- Maak eens een lijst met al je uitgaven en ga eens kritisch met iemand anders naar je uitgaven kijken. Er zitten altijd onnodige uitgaven bij.
-  Heb je dat ene roze nagellakje nou echt nodig? Of heb je misschien nog wel 20 anderen lakjes in je stash zitten. Tijd om eens goed je stash uit te zoeken en af te spreken dat je alleen nog maar iets koopt - mits je niet in een no-buy zit - om dingen te kopen die je ECHT nog niet hebt / of nodig heb.
- Vul je vrije dagen met andere dingen die je leuk vindt in plaats van met shoppen. Ga bloggen, ga sporten (abonnement is vaak toch al betaald), of als je geen sportschool abonnement heb ga dan lekker in de natuurlijk hardlopen

- Nodig vriendinnen uit om bij jullie thuis wat te gaan drinken/filmpje kijken in plaats van ieder weekend in de kroeg te hangen met je vriendinnen. Dit scheelt een heleboel geld en is overigens net zo gezellig - misschien nog wel gezelliger, want thuis versta je elkaar tenminste
- Wissel kleding met je vriendinnen uit, net als of je iets nieuws in je garderobe heb hangen. Erg ideaal als je vriendinnen dezelfde maten hebben.
- Spreek met je zelf een zo laag mogelijk bedrag af waar je het mee moet doen die maand. Het is hele uitdaging of je dat gaat redden. Zolang je niet al te veel bij de drogist/MAC/Sephora/H&M/Vero Moda komt, dan kom je er best door heen met een laag budget voor deze maand.
- Vind je die nieuwe trend nou echt zo leuk van die neon kleren, of koop je het alleen maar omdat het in de mode is? Laat je leiden door je eigen gevoel, naar je eigen smaak en koop het niet alleen maar omdat het in de mode is.
-Kijk niet iedere dag op je favoriete webshops, want iedere keer als je iets gaat kijken dan wordt de neiging om te bestellen steeds groter.

Hoe let jij op je uitgaven? Heb jij nog handige tips om op je uitgaven te letten?

12 comments:

Nikita zei

inderdaad, ik probeer ook vaak gewoon niet te gaan winkelen. Dan zie ik vanalles wat ik wil hebben en als ik het dan niet kan kopen vind ik dat zo spijtig ! En als ik een LE zie van catrice of essence of dergelijks kijk ik van oke, welke kleur heb ik nu echt niet en wil ik wel eens proberen. dit zorgt ervoor dat ik ipv de hele limited edition 2 lakjes koop of een blush ofzo. Ik lees ook vaak reviews en als ik dan lees dat een review van een bepaald product toch niet zo goed is dan ben ik niet meer geneigd het te kopen. 

Pippi zei

Online shoppen kan ook aardig wat financiële schade aanrichten, dus ik blijf netjes uit de buurt van leuke webshops. Allen besparen op nagellak is moeilijk, want zelfs voor een paar euro heb je al wat leuks:)

Elana Meijer zei

Goed artikel! Ik kan me meestal wel beheersen, haha
Liefs,
xx

Janniekswayofbeauty zei

goed artikel ! 

Miss Langhaar zei

Handige tips! En idd, soms kan het echt niet anders dan een tijdje niks te kopen...

Esmay zei

Goeie tips! Zelf let ik daar eigenlijk niet op . Een kasboekje of zo kan ik gewoon niet bijhouden. Ik vergeet het . En ik vind het stiekem onzin. Zo veel geef ik nou ook weer niet uit. Ik vind 't wel prima zo :)

Mariska zei

Handige tips, bedankt ^^

Juudith zei

Leuk artikel! en handige tipss!

Ester zei

Handige tips!

Marielle Gaalswijk zei

Heel handig en zeer toepasselijk op mij!

Nyria zei

Dit artikel moet ik denk ik maar eens uitprinten en recht voor mijn neus neerhangen. Ik probeer al zo lang te minderen met uitgaven, alleen ben zwak. Hahaha, poging 10000000 dan maar?
Liefs, xxx

Gerrianne zei

Typische tips, maar ontzettend fijn om te lezen! Het geeft je toch eens een boost, om eens op je uitgaven te gaan letten.. :D 


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights