zaterdag 16 juni 2012

postheadericon Een no-buy een beangstigend idee..

Een no-buy vind ik eerlijk gezegd nogal eng klinken. Ik krijg het er meteen ontzettend benauwd van als ik dat woord zie. Vooral als dat woord betrekking heeft op mijzelf. Als bijv. een andere blogger een no-buy aangaat dan vind ik het ontzettend knap van degene, maar dan vergeet ik het woordje no-buy weer zo snel mogelijk. Waarom word ik er zo angstig van als ik gewoon geen geld mag uitgeven van mijzelf?

Update: Er zijn wat problemen met blogger vandaar dat er 0 comments staat.  Je kan gewoon comments achterlaten en ik ontvang ze ook gewoon. De telling wordt alleen niet goed weergeven. Dit wordt z.s.m. verholpen door blogger, sorry voor het ongemak.

Het is niet zo dat ik het niet meer kan uitgeven, maar ik wil het niet meer en ik mag het ook niet meer. Ik heb een enorme kledingkast vol kleding, zou zo denk ik het hele jaar niet veel hoeven aanschaffen. Misschien alleen broeken, omdat die ontzettend hard gaan en ik regelmatig slijtplekken krijg op mijn broeken, omdat ik dus regelmatig op mijn knieën op het werk zit.  
Om een lang verhaal weer kort te maken, want ik dwaal weer af en draai er straks weer om heen. Ik heb genoeg spullen. Ik heb dat ene witte blazertje niet nodig - die ik ontzettend graag wil hebben - dat is één van de kleuren die ik nog wil, maar natuurlijk niet nodig heb. Ik heb namelijk wel 10 andere kleuren blazers in de kast hangen. Als je een no-buy beangstigend vindt, dan weet je zelf wel ergens - mits je nog bewust na kan denken - dat je gewoon téveel dingen aanschaft. Dingen die je niet nodig hebt, maar alleen koopt omdat je het wil hebben.

Aan het shoppen in R'dam.
Zo erg is het gelukkig niet!

Ik denk ergens dat het ook wel ergens bang ben om iets te 'missen'. Alleen wanneer je gewoon niet de stad in gaat, of niet dagelijks de HM online shop opent, of om te kijken of MAC al zijn nieuwe collectie online heb gezet, dan zie je ook niet wat je mist. Zou het mij lukken om een no buy te kunnen houden, of ieder geval zo min mogelijk te kopen?

Herkennen jullie mijn verhaal?

18 comments:

Ingrid zei

Wat helpt: een leuk doel waarvoor je veel moet sparen. Dan heb je plotseling veel minder nodig!
Succes!

Charile zei

Ik heb het al eens een aantal maanden vol gehouden, het was veel makkelijker dan ik dacht :D

Chantal zei

Ik moet het nu ook écht eens gaan doen, maarja dan moeten al die merken niet steeds met van die leuke dingen komen! :-(

Alyssa zei

Ik ben momenteel ook met een no buy bezig. Gaat tot nu toe best goed! Ik heb alleen echt nog een witte broek nodig...

Heidi zei

Hihi... uhh ergens herken ik het wel, ik doe nu bij iedere koop wel even goed nadenken ok heb ik er wat aan en hoe geweldig vind ik het... heb toch een huishouden in mijn uppie te runnen... maar met een no-buy term gooi je ook weer iets "dicht"... (ok das even een psygologisch stukje ;-)) ik moet wel zeggen dat ik liever iets koop wat kwalitatief goed is en wellicht duurder is, dan kan ik makkelijker een H&M etc uitblijven :-)

Lotte zei

Ik vind een no-buy ook erg lastig!

Sandra zei

Tuurlijk kun jij je aan een no buy houden, als ik het kan moet jij het ook kunnen! Ik heb een keer een hele herfst en winter bijna geen kleding gekocht en ik heb 1 keer 10 maanden en 1 keer 8 maanden geen make up gekocht. Makkie, je kan het Kelly! Succes!

En idd niet de kat op het spek binden, niet kijken naar nieuwe collecties.

Misschien een leuk idee om in je "stash" en kledingkast te shoppen en ons via een artikel te laten zien wat je deze week hebt gedragen qua make up en kleding en dan als doel om AL je kleding te dragen en AL je make up te dragen?  Lijkt mij leuk om te lezen :)

PinkFairy zei

Bij mij is het ook zo: als je me iets verbied, dan wil ik het juist nog meer :P Maar waarom een no-buy als je gewoon beter bewust moet kopen? Dus echt idd nadenken bij elke aankoop: heb ik al niet zo iets en heb ik het echt zo nodig? Zo doe ik het tenminste. Niet met kleding. Ik ben geen kledingshoppen en dus ben juist blij als ik weer iets gekocht heb.

Esther--x zei

Als ik het kan, kan jij het ook! Ik ben nu 3 weken bezig met mijn no buy, en het gaat me zo makkelijk af. Wellicht wel omdat het alleen op beautyproducten is!

Laura zei

Tja, herkenbaar! Ik denk voor veel beauty-/fashiobloggers wel. Met kleding probeer ik te minderen en dit gaat ook wel. Online shoppen doe ik al niet tot nauwelijks meer en dat scheelt al heel veel! En dan beautyshoppen... Daarin zit de grootste verleiding voor mij. Elke keer komen er weer nieuwe collecties of limited editions uit waarvan ik weer iets (of heel veel) wil hebben. Volgens mij heb ik genoeg make-up voor 2 mensenlevens! Best erg... Hoe lang ben je van plan een no-buy te houden en wat mag je wél kopen van jezelf? Een volledige no-buy vereist wel heel veel discipline, dus ik denk dat als je jezelf nog iets toestaat om te kopen, je het makkelijker volhoudt. In elk geval succes!

Mariska zei

Ik denk dat iedereen dit wel herkent. Ik moet op dit moment echt stoppen met producten te kopen zoals scrubs en douchegels.. maar op een vip avond had ik laatst toch een scrub gekocht. Nu heb ik de andere in een blogsale gezet maar niemand koopt ze grrr

Anne vdh zei

Oh ik herken PRECIES wat je bedoeld. Een tijdje geleden kocht ik echt alles wat los en vast zat en ging ik elke donderdagavond de stad in om te kijken of er wat nieuws was. Toen werd ik op een ochtend wakker en dacht 'ik ga meer geld sparen en alleen nog maar kopen wat ik echt wil' pfooee dat was wel ff wennen. Maar doe het nu al een aantal maanden en bij alles wat ik koop denk ik 'heb ik dit echt nodig?' en het werkt nu wel echt:D Ik koop alleen wat ik echt graag wil en ik ben nu ook zo veel blijer met alles:D Alleen kleren, daar moet ik mezelf misschien ook even mee inhouden soms. haha, ik denk dan vaak, als ik het geld heb, waarom zou ik het dan niet kopen? :P

Vera zei

Ik herken het zeker! Ook ik heb ècht niets nodig. Maar ja, soms is het gewoon leuk en ik werk er ook voor, dus waarom dan weer niet? Soms moèt ik ook echt wat kopen, dan brandt het geld a.h.w. in mijn zak. Hoeft niet meteen iets duurs te zijn hoor, kan ook gewoon een lakje van Catrice zijn.
Ik leg mezelf daarom bewust geen no-buys op, dan wil ik juist alleen maar kopen. Maar probeer wel te bedenken of ik er nu echt iets aan mis als ik iets niet zou kopen en me bewust te zijn van mijn koopgedrag en dat werkt eigenlijk best goed. Kopen, alleen omdat ik een blog heb en die lijn van make-up nèt nieuw of LE is doe ik niet, dat vind ik echt zonde.

Juudith zei

jaaa ik herken het verhaal echt helemaal!! Gelukkig heb ik het niet vaak.. maar soms denk ik wel vann, moet ik dat wel kopen, en lijkt het eigenlijk niet al heel erg op alle andere producten die ik heb? maar om nou een no buy te houden vind ik weer wat ver gaan.. Ik koop alleen niet iets als ik het wel leuk vind, maar al weet dat ik het niet ga gebruiken/dragen of ik er nog niet helemaal zeker over ben

Leontine zei

Ik vind een totale no-buy helemaal niets, dat werkt niet. Wel heb ik al een tijdje gewoon minder gekocht, mezelf er steeds van bewust gemaakt of ik iets nu echt nodig heb of dat het gewoon het hebben-hebben-hebben gevoel is.

Nu kom ik nauwelijk in de stad dus dat scheelt al enorm. En ik kijk bewust niet teveel in webshops. Wil ik iets hebben, dan koop ik het niet direct maar wacht een weekje (tenzij het een unieke LE is die razendsnel uitverkocht is). Meestal is de drang om het te kopen na een week gewoon weg. Zo niet, dan snel in mijn mandje zetten :).

Maar totaal niets meer mogen kopen, neeeee.

Mariska zei

Ik zou het echt niet kunnen!

Miss Langhaar zei

Veel sterkte!

Nyria zei

Ik vind het echt knap van je als je het vol houd. Heel veel succes.
Liefs, xxx


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights