zaterdag 4 februari 2012

postheadericon Nú ga ik proberen echt door te zetten met sporten


Ik ben wel een doorzetter op het gebied van studeren en werken, maar zodra het op het gebied van sporten aankomt, dan ben ik eigenlijk heel erg zwak. Ik herken mijzelf daar helemaal niet in en ik weet eigenlijk ook niet goed waar het precies vandaan komt. Van het sterke doorzettingsvermogen wat ik in mij heb zitten, komt er op het gebied van sporten echt niets van terecht. Vroeger als jong meisje heb ik op turnen gezeten, maar toen ik in de pubertijd kwam, vond ik het van de één op de andere dag niet leuk meer. Ik heb even gevoetbald en dat vond ik onwijs leuk om te doen, maar mijn gezondheid, mijn astma zat mij in de weg, waardoor ik genoodzaakt was om daar mee te stoppen. Ik ben ook een tijd wezen fitnessen, maar ik vond het alles behalve leuk, waardoor ik vaak al niet eens heen wilde gaan. Ik wil mijn zwakte onder controle houden, door nu eindelijk eens een keer ook door te zetten op het gebied van meer beweging.

Ik ben gestart met het één keer per week zwemmen en ik ben inmiddels al twee keer geweest. Ik merkte dat ik de tweede keer al iets meer moeite had om te gaan, omdat het zo onwijs koud was. Ik vind het vaak niet leuk om heen te gaan, maar als ik er eenmaal sta dan vind ik het eigenlijk wel erg lekker. Ik moet mijzelf ook even over de drempel heen zetten. 

Van de mensen om mij heen krijg ik wel eens te horen, waarom ik het nodig vind om te sporten. Ik doe het niet om af te vallen, maar ik doe het om een betere gezondheid te krijgen. Je krijgt een betere gezondheid door te bewegen. Ik fiets eigenlijk heel erg veel, maar ik vind zelf dat ik nog wel wat meer kan doen aan beweging. Als het weer wat mooier weer is, dan wil ik ook zeker weer een dag in de week gaan hardlopen.

Zijn jullie doorzetters op het gebied van sporten? Wat voor sport doen jullie?

15 comments:

Chantal zei

Wat goed! Ik ben ook qua sporten wel een doorzetter, ik ga nu ruim 2 maanden 2 à 3 keer per week naar de sportschool en dat houd ik tot nu toe goed vol. Ik vind het namelijk nog best leuk ook én je voelt je daarna echt heel lekker! Zet 'm op, meis!

Miranda zei

Ik heb altijd al gesport. Ik doe nu aan fitness , maar toch herken ik wel wat in wat jij zegt. In begin vond ik het super en soms heb ik dat ik het niets meer aan vind. Toch moet ik van mij zelf doorzetten, aangezien fitness het makkelijkste te combineren is met mijn opleiding/stage. En ik heb ook periodes dat ik met plezier naar de fitness ga ^^ Succes :D 

Elien zei

ik ga nu 2keer per week fitnessen, ik moet me soms wel pushen om naar de fitness te gaan maar als ik bezig ben amuseer ik me wel (:

Paola zei

Ik ben absoluut geen doorzetter op gebied van sport. In de zomer wil het nog wel redelijk, maar in de winter is het waardeloos!

Mariette zei

Ik loop elke week hard :). Succes meis!

Liefs, Mariette

Charile zei

Ik ben ook geen doorzetter op het gebied van sport ^^

Sandra zei

Wat goed zeg!

Ik was tot een maand of 4 echt geen doorzetter, wat meer aan mijn gezondheid ligt dan aan mijn wilskracht. Ik heb nu een "sport" gevonden die helpt en wat ik volhoud. Ik heb een "leg slim" gekocht en sta daar iedere ochtend (voordat ik naar mijn werk ga normaliter) een kwartiertje op en ik heb een balance board waar ik dagelijks op sta. De 1e is voor conditie en spieren, de 2e is geweldig voor mijn spieren en reuze leuk.

Succes met zwemmen, you can do it!

LottedeJ zei

Goed van je! Ik zwem ook één keer per week en het voelt echt goed om in ieder geval íets aan sport te doen. Ik doe het ook niet om af te vallen (zeker niet!) maar om in conditie te blijven en om een gezond leven te leiden.

Nyria zei

Owwh, ik val meteen al af als we het hebben over doorzetten in sporten. Hahaha, is niet mijn ding. Wel heel goed van jouw dat je dit gaat doen, het gaat je lukken! 
Liefs, xxx

Danice zei

Zolang ik een doel heb, ben ik een doorzetter het punt is alleen dat ik twee jaar geleden al ongeveer 10 kg ben afgevallen: doel bereikt. Toevallig heb ik net een nieuw doel: 5 km kunnen hardlopen (dat werkt voor mij veel beter dan zeggen dat ik mijn conditie moet verbeteren) en werken aan mijn bekkenstabiliteit (lage rompspieren trainen).

Met het tweede ben ik al begonnen en met het eerste begin ik van de week: hardlopen.
Ik was geen fan er van omdat je zonder maatregelen (dure schoenen; jammer als je niet weet of het iets voor je is) geheid blessures oploopt. Vandaag dus maar de goedkoopste hardloopschoenen gekocht die ik kon vinden en van de week ga ik aan de slag :)

Vroeger sportte ik veel maar op mijn 12e hield dat ook op.

Succes!

Beachgirls1802 zei

Ik vind sporten erg leuk, dus ik doe het altijd met veel plezier.

Vera zei

Ik ben totaal geen sporter en heb eigenlijk een beetje hetzelfde 'probleem' als jij. Ik vind het nu prima, maar wie weet ga ik er over een tijdje wel iets aan doen. Succes in ieder geval. Je kan het! :)

Pippi zei

Tien jaar geleden was ik helemaal verzot op sporten. Vijf dagen per week ging ik naar de sportschool waar ik aan fitness en spinning deed. Vreemd genoeg pas ik nu nog steeds in de kleding die ik toen droeg:)

Juudith zei

Oooh lastig he! ik heb ook astma en krijg met intensief sporten ook altijd last.. Zoo irritant.. Moet altijd medicijnen bij me hebben dan.. Misschien moet je een groeps sport gaan doen of juist met iemand gaan sporten waar je goed mee kunt.. Dat heb ik zelf iig.. dan zeg ik minder snel af.. haha!

Roxanne zei

Ik ben ook geen doorzetter. There, I said it ;) Sinds kort doe ik echter aan Zumba en dat vind ik erg leuk! Zolang als het leuk is, is het ook makkelijker vol te houden. Daarbij ga ik met 2 vriendinnen er naartoe, en 1 van de 2 die kan altijd naar de les omdat ze overdag werkt. Stok achter de deur dus! Want ja, alleen gaan....
Wat dus belangirjk is, is dat je het leuk vind!


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights