donderdag 16 augustus 2012

postheadericon In de ban van de Vijftig tinten trilogie

Ik ben net als heel veel andere vrouwen over de hele wereld in de ban van de Vijftig tinten triologie. Na alle verhalen over hoe heftig de boeken moeten zijn besloot ik natuurlijk ze te gaan lezen. Ik ben gek op lezen en sinds ik mijn e-reader heb, lees ik alleen maar meer boeken. De vijftig tinten triologie had ik er vorige week opgezet, want ik wilde wel eens wat er zo ontzettend spannend is aan deze boeken, dat ze zelfs verboden zijn in sommige landen, omdat de boeken te erotisch zouden zijn? De boeken zouden namelijk vrouwen in vuur en vlam zetten. Ik heb inmiddels de boeken in een trein vaart uitgelezen..
 Ik ben helemaal geen roman of chicklit lezers. Het liefst lees ik of literataire boeken of (literataire) thrillers. Toch was ik ontzettend nieuwsgierig waarom deze boekenreeks zo in ophef is en tegelijkertijd ontzettend populair is en misschien wel de best verkochte triologie gaat worden?

Het verhaal:Het verhaal van Anastasia Steele en Christan Grey begint in het boek Vijftig tinten grijs. Anastasia is een onbevangen jonge meid die literatuur studeert. Als ze op een dag in contact komt met de mysterieuze Christian Grey is ze helemaal ondersteboven en betoverd door hem. Christian Grey heeft een eigen bedrijf wat erg succesvol is en hij is ontzettend rijk. Anastasia heeft zichzelf wijsgemaakt dat hij niet goed voor haar is en dat zij niet bij elkaar passen vanwege zijn status. Christian Grey blijft haar achtervolgen wat tot vele ongemakkelijke momenten leiden voor Anastastia. Christian besluit niet op te geven, ook hij kan Anastasia niet meer uit zijn hoofd krijgen. Christian houdt er alleen nog al duistere seksuele fantasieën op na en de vraag is of Anastastia daar mee kan omgaan. Christian heeft een contract opgesteld - hij is nogal een controlfreak en Anastastia moet zich aan een aantal van zijn regels houden. Door het lijstje en omdat hij nogal wat eigenaardigheden heb probeert Anastasia er in het boek achter te komen  waarom hij zoveel vele gezicht heeft (50 shades of Grey) en blijft net zolang wroeten tot dat Christian langzaam dingen begint los te laten..

Wanneer je begint met lezen trekt het verhaal zich meteen naar je toe en wil je meteen weten hoe het verder gaat het hoe het afloopt met Anastasia en Christian. De vele erotische scenes waren voor mijn gevoel soms wat overbodig. Alles wordt uitgebreid beschreven, maar ondanks dat ik dat niet helemaal nodig vond in het boek bleef het verhaal mijn boeien. Christian is ontzettend bijzonder en meteen al had ik het gevoel dat er iets met hem aan de hand is. Ik kon maar niet stoppen met lezen, omdat ik zo graag wilde weten hoe het afliep.

Deze trilogie staat terecht op heel plaatsen op 1/2/3 in de bestseller lijst en ik vind dat zeer terecht.Al zijn er ook heel wat mensen op de wereld die het boek te erotisch vinden en het 10 keer niets vinden.

Heeft iemand van jullie deze triologie toevallig gelezen, of ben je nog van plan om het te gaan lezen? Ik ben het ook gaan lezen uit pure nieuwsgierigheid, omdat deze boekenreeks in Amerika helemaal hot and happening is.

14 comments:

Heidi zei

Ik heb ze nog niet gelezen maar wel veel over gehoord... nu ik je artikel lees ben ik er toch wel meer nieuwsgierig naar... er is wel veel te doen om die erotische scenes, zijn ze echt "te"?

Chantal zei

Ik lees en hoor er overal over, maar geloof niet dat het helemaal mijn ding is..

Delphine zei

Ik zet ze op mijn Bday wishlist en hoop dan dat mijn vriendinnen of vriend samenleggen voor de boeken

BeautyNL - Vera zei

Ik ben gisteren aan deel 3 begonnen. En het is waar, je leest ze in 1 ruk uit!

Sandra zei

Ik denk ook niet dat het helemaal mijn ding is.. het is fanfinction gebaseerd op de love story van bella en edward uit twilight, meen ik overal te lezen. Merk je dat zelf ook?

Tatjana zei

Ik heb ze ook alle drie gelezen. Heerlijke boeken, ik had mijn drie boeken binnen een week uit. Hihi........ De vele erotische scenes vond ik ook een beetje TE, maar ach. :)

Nicole zei

hoor ineens zo veel over deze boeken! persoonlijk lijken ze me juist helemaal niet zo leuk eignelijk.. (al kan ik daar natuurlijk niet echt over oordelen zonder te lezen :P)

JoanyDV zei

Ik ben volgens mij één van de weinige die deze serie echt verschrikkelijk vind. Ik heb boek 1 gelezen maar vond het zo prut. Ik ben ook echt niet meer van plan om deel 2 en 3 te gaan lezen.

Blogerettejoelle zei

Ik ben grote fan van de boeken en had ze op minder dan een week alle3 uit! Ik kijk al uit naar de verfilming ervan!
Eerlijk toegegeven, vind ik zelden een boek dat ik echt goed vind...
Qua erotische stukken, ik vond het helemaal niet TE eigenlijk. :-)

Kelly zei

Ik vind sommige stukken wel even iets té erotisch. Ik hoef niet al die bondages etc. in details te lezen, maar dat is persoonlijk. Dat had van mij niet gehoeven. Ik lees wel verhalen op internet dat vrouwen deze erotische stukken geweldig vinden.

Kelly zei

Ik heb dat helemaal niet gemerkt! De onbereikbare liefde die komt in het begin wel erg naar voren, maar daarna heb ik het idee dat het niet gebasseerd is op de love story van Bella & Edward. Ik heb deze vergelijking inderdaad ook gelezen, maar ik kan mij daar - met uitzondering van het onbereikbare - niet zo in vinden.

Kelly zei

Grappig dat de één de erotische stukken TE vindt en de ander vindt het meevallen! Ik had ze ook erg snel alle drie uit. Je blijft maar lezen!

Tamara van Dishoeck zei

ik ben ook erg benieuwd naar deze boeken heb er zoveel over gehoord dat ik ze ook wil lezen

Monique zei

Ik hoor steeds meer goeds over deze serie, ik ben heel benieuwd!


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights