maandag 13 augustus 2012

postheadericon Recept: Penne-ovenschotel

Nu ik een eigen huisje heb ben ik natuurlijk 'verplicht' om te koken. Thuis of voor mijn vriend deed ik het wel eens omdat ik het leuk vind, maar nu komt het moeten er ook bij. Mijn vriend is vaak net even later thuis dan ik, dus dan begin alvast met het koken.  Daarbij speelt ook mee dat ik het een stuk leuker vind dan dat hij het vindt. Ik vind het erg leuk om dingen uit te proberen, vooral als ik daar te tijd en de rust voor heb. Vandaag dan een recept wat ik heb uitgeprobeerd en waar ik gewoon van alles heb in gegooid en gehoopt heb dat het een lekker geheel zou worden. Pasta's vind ik al snel goed, ben dol op Italiaans eten!


Ingrediënten:
300 gram rundergehakt
Italiaanse gehaktkruiden voor 300 gram gehakt (zakjes zijn vaak voor 500 gram, even afwegen dus)
300 gram penne (pasta)
1 groene paprika
1 stronk prei
2 kleine uien/ 1 grote
3 teentjes knoflook
Zout en peper na smaak toevoegen 
Paar cherry tomaten voor op de bovenkant van de ovenschotel
100 ml Heinz tomaten saus (tomato frito)
125 ml crème fraiche
150 gram geraspte kaas (jong belegen)
Olie

Bereidingswijze:
Voeg aan het gehakt de gehaktkruiden Italiaans toe en het laat het even een paar minuten intrekken. Zet de oven aan op 200 graden. Kook de pasta volgens het pak. Rul ondertussen het gehakt met wat olie in de pan. Snijd ondertussen de paprika, de prei en de uien in kleine stukjes. Wanneer het gehakt gaar is voeg de paprika, ui en de prei-stukjes toe aan het gehakt. Pers de knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan het gehakt en groentemengsel. Zout en peper na smaak toevoegen. Voor de saus heb je 100 ml Tomato Frito nodig van Heinz en een bakje crème fraiche. Dit goed door de groenten en het gehakt doorroeren. De gekookte pasta afgieten en door de groente en gehakt doorroeren. Doe het mengsel van gehakt/groenten en de pasta in een ingevette ovenschaal. Als alles in de ovenschaal zit dan kan je er nog wat cherrytomaten over heen doen. Strooi er wat kaas overheen en dan is de ovenschotel klaar om in de oven te gaan. 

De ovenschotel laat ik meestal 10 minuten tot 12 minuten in de oven zitten. Ik vind het wel lekker als de kaas-korst wat knapperig is, maar dat is naar smaak.

Dit recept is voor ongeveer 3-4 personen. Je kan natuurlijk de ingrediënten aanpassen of andere ingrediënten toevoegen.

Smullen maar!!

7 comments:

Charile zei

Lijkt me erg lekker :)

MySuperSweetLife zei

Lijkt me heerlijk, ga dit zeker eens uitproberen!
Liefs

Pippi zei

Lekker! Dit moet mijn man maar eens gaan maken:)

Nikita zei

Ziet er lekker uit !

Naomi van der Let zei

Ik kook nu inmiddels al 8 maanden iedere dag voor mij en Matt, en net zoals je zegt is het in het begin wel even wennen wat je MOET wel, hetzelfde met schoonmaken en opruimen en de was doen en alles. Ik ben er nog steeds niet helemaal aan gewend denk ik :)
Dit ziet er goed uit, ik denk dat ik zelf ook zoiets ga proberen deze week.

Mariska zei

Dat ziet er heerlijk uit!

Kimberly zei

Hmmm dit ziet er lekker uit!


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights