maandag 19 maart 2012

postheadericon Recept: Mexicaanse Wraps

Het recept van de bladerdeeghapjes was vorige keer goed in de smaak gevallen en ik heb er ook hele leuke reacties opgekregen. Vele van jullie zouden dit wel vaker willen zien op DvG. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik niet heel erg vaak kook,  of hoef te koken omdat ik nog thuis woon en dus vaak gewoon kan aanschuiven, zowel thuis als bij mijn schoonouders. Wanneer ik wel kook, zal ik af en toe even wat foto's nemen en het recept plaatsen.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • Bakboter/olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 250 gram champignons
  • Blikje mais
  • Halve courgette
  • 2 uien
  • Zure Room
  • Santa Maria (tex mex) Taco Saus in mild
  • Santa Maria (tex mex) Season mix orginal 
  • 2 teentjes knoflook
  • Rucola
  • Santa Maria (tex mex) 2x Wrap Tortilla Originial

Bereidswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt in een paar minuten bruin in wat bakboter of olijfolie. Wanneer het gehakt klaar is voeg dan de uien en de champignons toe en bak deze even een paar minuten mee. Voeg de Season mix in original toe en twee knoflooktenen. Laat dit mengsel even goed intrekken en blijf goed roeren, voeg als allerlaatste de mais toe. De mais moet als allerlaatste erdoor worden gemengd, want dan blijft de mais lekker knapperig. De pan met het gehakt/groentemengsel van het vuur af, als alles goed doorgeroerd is.
De wraps kan je ondertussen klaarleggen met wat rucola er op. Je moet niet teveel rucola er opdoen, omdat rucola sterk van smaak is. Je moet er ook echt van houden, wanneer je er niet van houdt, dan kan je ook wat sla er op doen (ook zonder rucola/sla is het heerlijk). Je schept boven op de rucola, in het midden van de wrap het gehakt/groentemengsel en je begint de wrap op te rollen. Aan de bovenkant van de wrap smeer je wat salsa-saus en doe je er wat kaas overheen. Dit doe je ook bij de andere wraps. Ik heb maar één pak gemaakt, omdat we er ook nog wat sla bij aten en op dat moment met drie personen waren i.p.v. met vier waar het gerecht eigenlijk voor bedoeld is.

De wraps doe ik dan 15 minuten in de oven op 200 graden, zodat de kaas lekker smelt en de wrap lekker knapperig wordt. Ik eet de wraps met wat zure room en wat salade heerlijk! Je kan wraps natuurlijk op talloze manieren maken, dat vind ik er juist zo leuk aan. Ik heb geen foto gemaakt van de wraps toen ze uit de oven kwamen, wij hadden zo'n honger, dat we meteen zijn aangevallen hihi.

Eet je wel eens wraps, zo ja wat voor combinatie maak je dan? Ik ben wel eens benieuwd naar wat meer inspiratie voor wraps.

11 comments:

Paola zei

Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op wraps met sla, zalm, roomkaas, ui en Yildriz saus!

Kelly zei

Ik heb even gegoogled wat Yildriz-saus precies is. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar hmm klinkt heerlijk!

Maaike zei

wraps zijn zó lekker!
wij eten ze vaak met kip en soort roerbak groente of idd met zalm, roomkaas, ui, sla & soms een tomaatje ^^
Deze gaan we ook een keer proberen, heerlijk!

Diana zei

ZO LEKKER! Ik ben echt aan het kwijlen nu :')

Tatjana zei

Heerlijk zeg! Ik heb gelijk trek... ik zou er op dit tijdstip zo eentje op kunnen! ;D

Marijke zei

Oehhh yumm. Wat ziet dit er heeerlijk uit allemaal! 

Pippi zei

Lekker! Dat ga ik zeker een keertje maken. 
Soms eet ik wraps met gerookte zalm, crème fraiche en rucola. Perfect meeneemlunch!

Esmay zei

Ziet er lekker uit! Zeker een keertje proberen!

Miranda zei

hmm ziet er lekker uit;D

Mariel zei

Hmmm ziet er super lekker uit!

Chantal zei

Wat ziet dat er heerlijk uit zeg, ik ben gek op wraps!


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights