vrijdag 16 maart 2012

postheadericon Recept - Bladerdeeghapjes met spinazie, feta of gehakt

 
Voor de mensen die mij op twitter volgen, hadden al wat foto's voorbij zien komen van mijn bladerdeeghapjes die ik gister ging maken. Vandaag heb ik een afscheid van een collega op mijn werk en wij gaan vanavond allemaal hapjes met elkaar eten, die wij zelf moesten verzorgen. Ik besloot om een lekker voorgerecht te gaan maken en ik kwam uit op hapjes in bladerdeeg. Met oog op dat jullie ook wat meer persoonlijke artikelen wilde op DvG, besloot ik dat het misschien wel leuk is om af en toe ook een recept te plaatsen?


 
 Ingrediënten:
  • 1 pakje bladerdeeg (10 stuks)
  • 100 gram bladspinazie vers/diepvries
  • 1 ui
  • Halve paprika
  • 200 gram Feta kaas of 200 gram gehakt
  • 1 tl oregano
  • 2 knoflooktenen
  • Zout - peper 
  • 1 Ei
  • Olijfolie

Bereidingswijze: Haal de bladerdeeg uit de vriezer en snij de bladerdeeg (schuin) door de helft. Verhit de olijfolie in een pan en rul het gehakt, als je gehakt gebruikt i.p.v. feta. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak dit zo durende 3 minuten. Voeg nu de spinazie in de pan. Wanneer je voor feta kiest, snij je als je een plak feta kaas heb genomen deze in kleine stukjes. Voeg de oregano toe en zout en peper om het op smaak te maken. Je moet zelf even proeven voor de hoeveelheid zout/peper. De feta-kaas is al vrij zout van zichzelf, dus let op met je hoeveelheid zout, als je voor het ingrediënt feta heb gekozen. 

Verwarm de open op 200 graden. De vulling kan nu worden verdeeld over de bladerdeegplakjes. Vouw de plakjes dubbel in een punt, als een appelflap vorm, maar dan in het klein doordat je de plakjes bladerdeeg door de midden heb gesneden. Klop een ei even los in een schaaltje en smeer met een kwastje een laagje ei-mengsel over de bovenkant van het bladerdeeg, voor een goudbruin korstje. Doe de bakplaat of schaal in de oven voor 15 minuten.

Er zijn ook diverse recepten op het internet te vinden. De vulling kan je natuurlijk zo lekker maken als je zelf wilt, door de ingrediënten aan te passen aan je persoonlijke smaak. Erg leuk ook met een verjaardag, of als er visite in de avond komt.

17 comments:

Paola zei

Klinkt erg lekker! 

Eve zei

Goed recept, lekker zeg!

Chantal zei

Mmm, dat ziet er lekker uit! Krijg er al helemaal trek van zo op de vroege ochtend, hihi ;-)

Sandra v zei

Oei dat ziet er erg lekker uit!! Ga ik zeker ook eens proberen te maken!

Miranda zei

Oh dit ziet er ontzettend lekker uit. Ik ga dit misschien vandaag nog wel maken:D

Charile zei

lijkt me heerlijk!!

Pippi zei

Heerlijk! Dit recept gaat zeker een keer uitgeprobeerd worden.

Tatjana zei

Wat een heerlijke hapjes!
Heb je er nog van gesnoept? ;-) Hihi..

Beachgirls1802 zei

Wat lekker!
xoxo

Retro-elke zei

Mmm ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker ook eens proberen. :)

Esmay zei

Mm, ik hou van bladerdeeg hapjes! Goede tips! :D

Josephine zei

Hmm, dat ziet er lekker uit!

Mariette zei

Ohh lekker!
Ik heb vandaag ook een recept op mijn blog staan met bladerdeeg.

Liefs, Mariette

LottedeJ zei

Dit lijkt me heerlijk! Mijn moeder maakt ook weleens zo'n gerecht, maar dan net ietsje anders. 

Kelly zei

Ik had er wel twee van gesnoept! Ik kon het echt niet laten! 

Gerrianne zei

Yummi, het ziet er heerlijk uit! Nu wordt ik er alleen misselijk van, als ik na de foto's kijk. Haha, dat komt doordat  ik net een bord vol met eten op heb! :)

Juudith zei

Ziet er lekkerrr uit zegg!!


Zoeken op Diva of Geneva

Welkom op Diva of Geneva. Een (beauty)blog met iedere dag één of meerdere updates over beauty, fashion of lifestyle. Ik plaatst ook erg veel swatches van nagellak en nail-art.

Ik ben natuurlijk ook op de social media te vinden (kijk voor de links op de icoontjes bovenaan mijn site) Ik vind het erg gezellig als je mij toevoegt, vragen stellen mag via de social media of mail naar divaofgeneva@live.nl.

Volgers

Translate

Highlights